Среда, 01.05.2024, 03:50

          

Меню сайта
Помощь сайту
Личный кабинет
Категории раздела
Поиск
Наши посетители
QR-код сайта
Главная » Статьи » Политика » Политика


Чому розчинна кава шкідлива?

Чому розчинна кава шкідлива?


У суєті робочих днів не завжди вистачає часу на приготування натуральної кави, саме тому людство винайшло розчинну каву. Кавові зерна обсмажують, подрібнюють, а потім можуть використовувати два способи виготовлення розчинної кави: 1. варять протягом чотирьох годин змелену каву, до тих пір, поки вода не екстрагує всі її речовини, а після пропускають через фільтр і випарюють; 2. висушують у вакуумі і отримують каву в гранулах. Ось і готовий ароматний напій у сухому вигляді.

Кава і організм
Розчинна кава не рекомендується до вживання людям, які страждають атеросклерозом, ішемічною хворобою серця, захворюваннями нирок, гіпертонією, глаукомою, а також при безсонні. Також розчинна кава сприяє виникненню гастриту, печії і зниженню чоловічої потенції.

Кава-наркотик
Кава в першу чергу асоціюється з кофеїном, а кофеїн - це речовина, яка викликає звикання. В розчинній каві вміст кофеїну більш ніж на 50% вище, ніж у натуральному. Відмова від кави призводить до «кавової ломки», що супроводжується сонливістю, загальмованістю, головними болями, дратівливістю і нудотою. Якщо ви вирішили відмовитися від вживання кави, робіть це повільно і поступово, залежно від кількості споживання і періоду.

Кава-отрута
Сьогодні в розчинній каві всього 15% речовин натуральної кави, все інше - домішки, які використовуються для того, що б здешевити собівартість розчинної кави. У неї «не соромляться» додавати різні добавки: ячмінь, овес, злакові культури, порошок жолудів і, звичайно ж, кавове лушпиння, стабілізатори і штучний кофеїн, також використовуються спеціальні ароматизатори. Саме так розчинна кава набуває загублений в процесі обробки аромат. Але всі ці добавки негативно впливають на організм людини, а перенасичення ними чинить токсичну дію на організм, серйозні проблеми зі здоров'ям (порушення в роботі серця, печінки та шлунка).

Важливо
Визначити каву з добавками - легко, для цього достатньо капнути пару крапель йоду в приготовану розчинну каву. Якщо виявите, що кава посиніла, то перед вами кава з добавками і домішками.

u-news


Категория: Политика | Добавил: ivan6533 (16.02.2014)
Просмотров: 735 | Рейтинг: 0.0/0

Всего комментариев: 0
avatar


Нравится
Наш опрос
Какой раздел на нашем сайте для Вас самый интересный
Всего ответов: 250
Друзья сайта
Статистика



Яндекс.Метрика



Облако тегов
Вернуться наверх